domingo, 30 de enero de 2011

Fiesta de Navidad en la guarde - Karácsonyi ünnepség a bölcsiben







A bölcsiben egy műsorral készültünk a szülőknek. Most végre megértethették anyuék mit énekelgettem és mutogattam az elmúlt hónapban (ez ugyanis titok volt). Nagyon jól sikerült, Anyuéknak a szeme egy kicsit furcsa volt a műsor alatt...mintha piros lett volna egy kicsit...utána sütit ettünk és teát is ittunk..Imádok Bölcsibe járni!!!

En casa - Otthon


Most, hogy tél van, otthon szeretek a legjobban lenni. Igazából utálom a hideget, és néha igazán nyügis vagyok az utcán... Anyuék szerint ezen sokat változtatna, ha hajlandó lennék kesztyűt venni...de hát hiába próbálkoznak, én szerintem az egy nagyon kényelmetlen dolog... otthon viszont akár pizsibe is lehet lenni... és jókat lehet játszani. Van egy kis traktorom utánfutóval és tehenekkel, az tényleg szuper...a nagymama-féle zenélő zongoráról már nem is beszélve!

Navidad con "Uvi" y abu - Karácsony "Uvival" és Nagypapával

















Hugi ("Uvi") hazajött Máltáról egy pár napra!!!..Képzeljétek: az egyik délutáni alvásom után egy Karácsonyfát találtam a nappaliban, egy csomó ajándékkal!! A fán volt szaloncukor, télapu, és sok minden...Kaptam egy macit egy böröndöt és sok mindent még...utána együtt vacsoráztunk és megint csináltunk mézeskalácsot!

El primo Carlos - Carlos, az unokatesó



Anyu pár napig nem volt itthon, mert elutazott a tita Ana esküvőjére...amikor visszajött hozott fotókat az unokatesómról, Carlosról...hát ez még egy baba!!!

El fotógrafo en la guarde - Fotózás a bölcsiben






Manualidades en la guardería y Papá Noel - Karácsonyi barkács a bölcsiben és Télapó





Antes de Navidad hicimos manualidades en la guardería e invitamos a los padres también! nuestro grupo hizo arbolitos de naviad de cartulina. Papi y mami me ayudaron un poco, porque había que recortar mucho. Tambiéen ese día vino Papá Noel a la guarde y dijo nuestro nombre y algo sobre nosotros (de mí dijo que siempre estoy cantando, sí que me conoce este Papá Noel!)y nos dio una bolsita con chocolate, manzana, mandarina y cacahuetes. Las cuidadoras nos regalaron un gorro, con el que me ice una foto con mi amiguita Zsófi.

Sziasztok, Karácsony előtt barkácsműhely volt a bölcsiben, ahova Anyuék is eljöttek. Igazságszerint egy kicsit ők is segítettek: egy szép karácsonyfát csináltunk papíból. Aznap reggel más is történt: a csizmámban ajándékot találtam reggel...Apu azt mondta, hogy a Télapó járt otthon...én csak "méapú"-nak hívom...A bölcsiben Zsófival fotózgatunk, majd Apunak megmutattam a többiek törülközőjét..már tudom az összes jelet!!!

Preparación para la Navidad y pasatiempo en casa - Készülődés Karácsonyra..és otthon













Ebben az évben már nagyon hamar elkezdtünk készülni a Karácsonyra, sütöttünk mézekalácsot és sokat énekeltem és táncoltam otthon. A bölcsiben megtanultam levest egyedül enni!